Bruggen

Opdrachtgevers over Simulatiespelen:

Simulatie helpt in verbeteren van de samenwerking. Het simulatiespel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de processen en de samenwerking in de keten.
Het grote voordeel van een simulatiespel (mits goed voorbereid) is dat mensen in een veilige omgeving direct geconfronteerd worden met hun handelen. Doordat mensen het zelf ondergaan is het lerend effect groot. Met simulatiespelen kunnen ook extreme situaties, die in werkelijkheid niet vaak voorkomen, worden geoefend. Hiermee kunnen processen en samenwerking in korte tijd worden verbeterd.

Koos Vrolijk
Projectmanager Rijkswaterstaat

Het simulatiespel assetmanagement hebben we bij Rijkswaterstaat gebruikt om de werkelijkheid - versneld en met alle stakeholders aanwezig – na te bootsen. Hierdoor krijgen alle betrokkenen een goed beeld van hun gezamenlijke ‘keten’. Natuurlijk gaat dit niet meteen vloeiend, de simulatie is juist bedoeld om bottlenecks te identificeren. Het spelen van de simulatie heeft ons geholpen om de samenwerking tussen en verantwoordelijkheden van betrokken partijen duidelijker te maken.

Jasper Schavemaker
Kennismanager Assetmanagement bij Rijkswaterstaat